pondělí 17. července 2023

Proslov

    Zdravím, po dlouhé době, dnes tady mám velmi speciální příspěvek. Jedná se o proslov, který jsem sám říkal do našeho školního rozhlasu. Tento rok jsem totiž ukončil základní vzdělání. A napsal jsem tento proslov. Který vše zrekapituluje a ukončí. 

    Snad se bude líbit. 


Od prvního stupně jsme se hlavně těšili na poslední den školy. Venku se to již jen horkem hemžilo a my čekali na chvíli, kdy dostaneme vysvědčení. Nikoho ani nenapadlo, že někdy něco takového taky budeme dělat, deváťáci a jejich proslov do rozhlasu. Toto sousloví v nás může evokovat nudu. Vlastně nikoho nezajímal a dělalo to již tak dlouhou chvíli ještě delší.

Uteklo to až moc rychle. A i fakt, že někteří jsou teprve v polovině vzdělávání, z toho i přes to dělá smutnou věc. Občas bychom se chtěli vrátit zpět. Do těch dnů, kdy jsme poprvé stáli před školou a poslouchali další proslovy a pak slavnostně prošli poprvé dveřmi dovnitř. Takovéto okamžiky se stanou jen jednou za čas. A právě to v nich utvrzuje jejich výjimečnost. Při vzpomínání se těchto vzpomínek nejde nabažit.

            Od první třídy uběhlo dalších pět let a my jsme stáli na předělu. Pomyslném prahu mezi koncem prvního a začátkem druhého stupně. Dovolte mi parafrázovat Hérakleita „Život je změna.“

            V šesté třídě, kdy jsme si připadali jako malinkaté výhonky ve velké zahradě, nás před nebezpečím schovala pod list paní učitelka Strnadová. Postupně jsme se s věcmi srovnávali. Dokud jsme se nevyrovnali úplně. Pak jsme zjistili, že nás čeká další velký problém v podobě výběru střední školy a následných přijímaček. Ale úspěšně jsme se všichni dostali tam, kam jsme chtěli, a to je velký úspěch.

            A až za chvíli náš dlouhý vlak zastaví na konečné, abychom přestoupili do druhého, tak se na řadu dostane další devítka. Je to nekonečný systém. Podobný Urobosovi, hadovi, který požírá svůj ocas.  

            Jak jednou řekl jeden chytrý muž „Život má tři fáze: První: Dětství. Druhá: Co to je? Třetí: smrt.“ A že vtip je důležitou složkou života, to asi jednou pozná každý.

            Tímto se s Vámi loučí letošní 9.A. Představení končí. Trochu jsme to s tím časem přepískli, takže za tento nedostatek se omlouváme a děkujeme za pochopení.

28 komentářů:

  1. Great blog! 👍 Insightful Proslov content, loved the read! 💖 For website designing company in noida Visit:- https://www.artattackk.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Great blog! Really enjoyed reading "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" 📝 Beautifully written and captivating topic!

    Packers and movers in Vadapalani

    OdpovědětVymazat
  3. Great blog! Beautifully written piece by Janulák. Loved it! 😍

    PACKERS AND MOVERS IN NELAMANGALA

    OdpovědětVymazat
  4. Such an insightful read! 🌟 Januláka's "Psací všehochuť" is a delightful exploration. I couldn't get enough! 📝

    Packers And Movers In Sama

    OdpovědětVymazat
  5. Great blog! Loved the topic "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" 😍 Keep up the good work!

    Packers and Movers in silvassa

    OdpovědětVymazat
  6. Great blog! Really beautiful and insightful. Loved 😍 this post about "Psací všehochuť od Januláka: Proslov". Keep up the good work!

    jaipur sightseeing packages

    OdpovědětVymazat
  7. Fantastic blog! 👏 Loved reading Janulák's versatile insights on 'Psací všehochuť'. Engaging and beautifully articulated. 💫

    Packers and Movers in Indiranagar

    OdpovědětVymazat
  8. 👌 Excellent blog! Engaging content by Janulák. Loved it! 😍

    clay pot for plants

    OdpovědětVymazat
  9. Great blog! Loved the variety of topics covered in "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" 😍 Can't wait to read more!

    Cheating Counseling

    OdpovědětVymazat
  10. Great blog! 💖 Loved the variety in "Psací všehochuť od Januláka: Proslov." Engaging topic, beautifully presented. Kudos! 👏

    gardening tool online

    OdpovědětVymazat
  11. This page is a hidden gem! Loved it ❤️ No SEO data available but who needs it when the content speaks for itself? Great job!

    Content Writing

    OdpovědětVymazat
  12. Wow! 👏 Excellent blog! I loved reading about "Psací všehochuť od Januláka: Proslov." So insightful and beautifully written!

    packers and movers in pune

    OdpovědětVymazat
  13. 👏 Good blog! Loved the detailed guide on making pulled pork in a slow cooker. 🐖 Can't wait to try it out! 👌

    packers and movers in surat

    OdpovědětVymazat
  14. This blog by Janulak is a gem! Loved the variety of topics covered in "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" 🌟

    Packers and Movers in Bangalore

    OdpovědětVymazat
  15. This blog on "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" is fantastic! 👌 Loved it, beautiful topic and well-written. Great job!

    Packers And Movers In Vadodara

    OdpovědětVymazat
  16. Great blog! 🌟 Loved reading "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" 😍 Beautifully written and engaging! Keep up the good work!

    packers and movers in gujarat

    OdpovědětVymazat
  17. Fantastic blog! 💫 Loved Janulák's speech. Insightful and beautifully written. Can't wait to read more. 👏

    Packers And Movers In Aslali

    OdpovědětVymazat
  18. Great blog! 👍 Beautifully written and I loved it. 💖 Perfect for the topic "Januláka's Versatile Writing: The Address". 📝

    packers and movers in gujarat

    OdpovědětVymazat
  19. Wow, what a gem 💎! Januláka's "Psací všehochuť" speech is truly captivating. Loved every bit of it! 📝👏

    Packers and movers in Boring road

    OdpovědětVymazat
  20. What a wonderful blog! 🌟 I thoroughly enjoyed reading about "Psací všehochuť od Januláka: Proslov." Keep up the great work! 📝💫

    Packers and Movers in ankleshwar

    OdpovědětVymazat
  21. Wow, what a captivating blog! I absolutely loved Janulák's speech on "Psací všehochuť". 🌟 It's truly a beautiful read!

    PACKERS AND MOVERS IN GHORPADI

    OdpovědětVymazat
  22. What a great blog! 😍 I absolutely loved reading "Psací všehochuť od Januláka: Proslov". Such a beautiful topic!

    Packers and Movers in Electronic City

    OdpovědětVymazat
  23. 👌Good read! This blog is beautifully crafted, loved it! 😍 Perfect insight on 'Psací všehochuť od Januláka: Proslov'. Great work!

    Grooming Brothers

    OdpovědětVymazat
  24. This blog on "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" is fantastic! 👌 Beautifully written and captivating. Loved it! 🌟

    Zee Fare Travel

    OdpovědětVymazat
  25. This blog on "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" is a gem! 🌟 It's well-written, insightful, and simply beautiful.

    vedsure

    OdpovědětVymazat
  26. Great blog! Beautifully done. I loved reading this blog on the topic "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" Hair Transplant Cost Bangalore

    OdpovědětVymazat
  27. This blog on "Psací všehochuť od Januláka: Proslov" is great! I loved it.

    Best event planners in Kanpur

    OdpovědětVymazat

Nedělní básnička pro radost #05 - Statný býk

 Zdravím, tak jsem si pro Vás přichystal další básničku, kterou jsem napsal asi před rokem. Nebo tak nějak. Myslím, že na jaře. Seděl jsem n...